Dura create new workshop for world-renowned aerospace company

A world-renowned aerospace company in Derby has modernised one of their most significant maintenance workshops. To ensure the changes met with the company's high standards, they approached Dura.

 

During a consultation process, Dura spent the time to understand their client's requirements for the new workspace, which will also become a focal point of high-profile visits. As part of this process, Dura used 2D cad visuals, and 3D renders to show the client what their workspace would look like once completed. It also provided the opportunity for Dura to demonstrate how their design process would enable the client to implement a more efficient workflow.

 

Dura created an environment in which their client's team would be proud of. They configured their furniture system within the design to optimise the space and accommodate requirements for future expansion. With the addition of a tailor-made mobile tool station, Dura maximised storage capacity for the 38 maintenance engineers based in the workshop, delivering an organised and clean workspace desired by the client. 

 

This new clean, bright area is now an aspirational space which also meets with the broader needs of the business. Dura's client commented: "Our workshop is stunning – the team are proud of their new space, and it has been a real pleasure to work with Dura on this project!"

2020-02-06 14:16:27
Dura Ltd.

2020-02-06 14:16:27

Dura create new workshop for world-renowned aerospace company

A world-renowned aerospace company in Derby has modernised one of their most significant maintenance workshops. To ensure the changes met with the company's high standards, they approached Dura.

 

During a consultation process, Dura spent the time to understand their client's requirements for the new workspace, which will also become a focal point of high-profile visits. As part of this process, Dura used 2D cad visuals, and 3D renders to show the client what their workspace would look like once completed. It also provided the opportunity for Dura to demonstrate how their design process would enable the client to implement a more efficient workflow.

 

Dura created an environment in which their client's team would be proud of. They configured their furniture system within the design to optimise the space and accommodate requirements for future expansion. With the addition of a tailor-made mobile tool station, Dura maximised storage capacity for the 38 maintenance engineers based in the workshop, delivering an organised and clean workspace desired by the client. 

 

This new clean, bright area is now an aspirational space which also meets with the broader needs of the business. Dura's client commented: "Our workshop is stunning – the team are proud of their new space, and it has been a real pleasure to work with Dura on this project!"